Taapero

Ihaninta JUST NY!

IMG-20180112-WA0001.jpg

Näen Väinämöä nyt töiden alkamisen jälkeen paljon vähemmän kuin aiemmin. Ehkä juuri siksi tuntuu, että hän on juuri nyt myös parhaimmillaan. Vai mitä sanotte seuraavasta:

Hän osaa näyttää, missä on napa. Hän osaa näyttää myös korvan ja lampun sijainnin, mutta pieni sormi tunkeutumassa napaani on vain suloisinta ikinä.

Hän vie roskan roskiin. Väinämö löytää hippusen lattialta ja näyttää sitä (tai siis sormeaan, jossa ei näy mitään, mutta hän näyttää aina samalla tavalla löytämiään roskia). Kysyn: ”Onko siinä roska”, johon lapsi vastaa: ”Ööö.” Lapsi lähtee reippaasti kohti roskista, avaa kaapin oven ja ojentaa kätensä roskapussin päälle. Hän hiukan heiluttaa kättä ja hippunen kenties tipahtaa roskiin. Monesti Väinämö bongaa myös jonkin mielenkiintoista vastalahjan roskista, joten aivan huippuunsa hiottu ei tämä systeemi vielä ole.

Hän oppi kävelemään. Tällä kertaa ulkokengillä. Taaperomme siis jolkottaa menemään isossa haalarissaan pitkin hankia, ja se on huippusöpöä.

Lapsi tanssii edelleen villisti. Suloisuusmittarit ovat räjähdyspisteessä, sillä hän oppi myös käyttämään käsiään osana tanssitaidetta, ja pyörittelee nyt ranteitaan flamencomaisesti samalla jaloillaan tampaten. Uu-uuu!

Hän laulaa kanssani. Lapsella on selvästi musikaalisia kykyjä tai ainakin intoa. Hän on alkanut tanssimisen lisäksi lauleskella iltalaulunsa. Lapsi makoilee sylissäni ja loilottaa aaaawaaawaaw-äänteillään Levon hetki nyt lyö -biisin läpeensä, ja osaa pitää tauonkin suunnilleen oikeassa kohtaa.

Hän tekee tarpeensa pottaan ja kertoo siitä kaikille. Lapsi ähkii hiukan, katsoo ja osoittaa pottaan, ja menee sitten olohuoneeseen onnellisesti taputtaen, mikä selvästi viestii kaikille, että pottaan tuli tavaraa.

Lapsi nukkuu yönsä hyvin, joten ehdin yön aikana unohtaa kaikki raskaat puolet pikkulapsiajasta ja keskittyä tähän listaan.

***

Lapsi on ihanin just ny, mutta myös teidän lapset on sitä varmasti. Mikä teidän lapsessa on ihaninta just ny?

2 thoughts on “Ihaninta JUST NY!

  1. Hei! Löysin blogiisi kun etsin kokemuksia yhdistelmävaunuista. Suunnittelen myös Teutonia be you vaunujen hankintaa, mutta harmikseni niitä näyttää olevan todella vähän myynnissä. Siispä kysynkin varulta, että ethän ole lähiaikoina pistämässä omiasi myyntiin? 🙂

    Like

    1. Moi! En valitettavasti ole, enkä niitä nyt ratasajan kokemuksella itse asiassa suosittelekaan! Eli kannattaa miettiä vaunukopan lisäksi myös ratasosan sopivuutta, kun vaunuja testailee…

      Like

Leave a comment