Mamailu · Päivän ajatus · Rakkaus

Ärsyttävä ämmä

Harvemmin näin julkisesti tulee haukuttua ihmisiä, mutta välillä ärsytyskynnys vain ylittyy. Olen seurannut läheltä erästä pariskuntaa ja etenkin pariskunnan naista. Sen jälkeen, kun perheeseen syntyi vauva, alkoi nainen vääjäämättä muuttua. Tätä nykyä hän on jo melkoisen – anteeksi kielenkäyttöni – ärsyttävä ämmä. Koska väkivalta on väärin, annan tässä kirjallisesti tunnin turpaan.

Nainen on niin yleiskireä, että kävisi jousisoittimesta. Näennäisen rauhallisuuden totaaliseen romuttamiseen ei tarvita enempää kuin kertakäyttösadetakin rikkoontunut nappi, väärään kirjainruutuun osuva Whatsapp-sormi tai valmiiksi täynnä oleva hissi. Hän harrastaa tätä nykyä lähinnä murhaavan katseen tarkentamista lähelle ja kauan samanaikaisesti. Jaa ettei mene putkeen? Kuulepa nainen, tällä pallolla asuu ihmisiä, joilla on aivan oikeitakin ongelmia, kuten nälänhätä ja sukuelimien silpominen. Että yritä kestää hissin odotusta kaksi minuuttia pidempään!

Nainen halusi lapsen ja saisi olla onnekas, koska sen sai. Nyt vaikuttaa melkein siltä, että vauva on tiellä, sillä nainen huokailee oman ajan perään ja ärsyyntyy siitä, ettei ehdi tehdä mitään kunnolla. Lopeta ruikutus! Nauti omasta ajastasi silloin, kun lapsellasi on se vaihe, että hän vihaa sinua ja haluaa olla rauhassa.

Nainen tiuskii miehelleen. Mies on loistava vanhempi ja tekee kodin ja lapsen eteen ainakin yhtä paljon kuin nainenkin. Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan nainen hermostuu kaikkeen pieneen, nalkuttaa ja antaa palautetta. Suu suppuun, nainen! Se, että miehen pukemat sukat eivät oikein istu ei ole syy vetää herneitä nenään.

Nainen käyttäytyy kuin ei välittäisi ihmisistä ympärillään. Keskusteluissa nainen kuuntelee mutta unohtaa saman tien ja kysyy tuhannetta kertaa uudelleen loman alkamisajan ja ammattinimikkeen. Viesteihin nainen vastaa kun muistaa, joskus vasta päivien päästä. Liian harvoin nainen kysyy, mitä kuuluu. Itsestään, tai nykyisin oikeastaan lapsestaan, hän puhuu kyllä – voisi olla joskus hiljaakin. Nyt skarppaa! Vauvan ei tarvitse tulla mukaan joka lounaskäynnille. Ei edes puheissa.

On ankeaa huomata olevansa ärsyttävä ämmä.

Sori siitä ei riitä pahoitteluksi, vaan suoritusta pitää oikeasti parantaa. Aloitin sillä, että poistin tämän kappaleen tilalla olleen selittelytekstin. Ärsyttävät ämmät selittävät, kivemmat mimmit toimivat. Keksisin tähän nasevamman lopun, mutta nyt pitää vastata pariin rästitekstariin.

IMG_20170717_123500
Mää en kestä tätä sadetta ja nää napitkin irtoo!

Lue myös:

Minna Canth teki sen. Mikä on sun tekosyy?
Miten isästä tehdään kakkosvanhempi

 

Advertisements

2 thoughts on “Ärsyttävä ämmä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s